Gairebé 37.000 gironins treballava per a una adminstració pública a finals de 2014, el que suposava un 12% del total d'ocupats de la demarcació. Es tracta d'una taxa lleugerament superior a la mitjana catalana (10%), inferior a l'estatal (14%) i que és més de la meitat que la registrada a Extremadura (25,5%), l'autonomia amb més pes del funcionariat sobre l'ocupació total.

A Catalunya hi havia un total de 301.145 assalariats públics, segons el registre central de personal del Ministeri d'Hisenda, cosa que suposa una reducció de l'1,1% en relació amb fa cinc anys, segons un estudi de Pimec. Amb aquesta xifra, Catalunya és l'autonomia de l'Estat amb menor pes d'assalariats públics i al gener del 2015 suposaven el 10% del total.

Els empleats públics a Catalunya es distribueixen entre Administració central (9,0%), Administració autonòmica (54,7%), Administració local (28,1%) i Universitats (8,2%). Aquesta estructura és diferent de la de la resta de l'Estat pel menor pes dels treballadors dependents de l'Administració central.

Pel que fa als empleats de la Generalitat, al 2014 hi havia 200.922 treballadors, xifra pràcticament idèntica al 2008. Destaquen pel seu pes ensenyament i salut, que sumen gairebé el 70%.

Pel que fa a la seva vinculació laboral, una mica més de la meitat d'aquests treballadors són funcionaris, un 40% laborals indefinits i un 20% interins.

L'administració local, per la seva banda, compta amb 90.183 empleats. Territorialment, si els relacionem amb la població que serveixen i amb el conjunt d'ocupats, les tres comarques amb major proporció de treballadors públics són la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça, mentre que on aquests ratis són menors és al Pla de l'Estany i al Vallès Occidental.

L'informe de la patronal assenyala que, en total, a les comarques gironines hi ha 9.105 empleats en aquesta branca del sector públic. I segons recull l'informe de Pimec, això suposa que, per cada 1.000 habitants, de mitjana hi ha 12,3 funcionaris. En números absoluts, a l'Alt Empordà hi ha 1.740 treballadors de l'administració local; al Baix Empordà, 1.903; a la Garrotxa, 526; al Gironès, 2.522; al Pla de l'Estany, 266; al Ripollès, 406, i a la Selva, 1.742.

L'estudi també analitza quines són les comarques que tenen més proporció de treballadors públics, en relació amb la població a la qual serveixen i amb el conjunt d'ocupats que té cadascuna. A Girona, el Baix Empordà i el Ripollèsencapçalen aquesta estadística. És a dir, les que tenen més funcionaris de l'administració local en relació amb el nombre d'habitants que hi viuen. A l'altre costat de la balança, és a dir, allà on n'hi ha menys, s'hi troben el Pla de l'Estany i la Garrotxa.