Apple es prepara per a un acte avui en Sant Francisco (EUA) en el qual s'espera que presenti els seus nous telèfons iPhone, versions actualitzades de la seva Apple TV, les seves tauletes iPad i el seu sistema operatiu, i en el qual haurà de convèncer als inversors que serà capaç de seguir superant-se a si mateixa.

La companyia va registrar beneficis i vendes rècord després del llançament de l'iPhone 6 i l'iPhone 6 Plus al setembre de l'any passat, amb els quals Apple va introduir els seus telèfons intel·ligents més grans fins avui.

La popularitat dels nous dispositius es va traduir en un increment en les vendes en els últims tres trimestres d'al voltant del 30% enfront del període respectiu de l'any anterior, la qual cosa va ajudar a Apple a registrar beneficis rècord i un valor en borsa de més de 700.000 milions de dòlars (627.386 milions d'euros), que li va permetre penjar-se la medalla de l'empresa més valuosa del món per capitalització borsària.

Analistes com Toni Sacconaghi, de l'empresa d'inversió Bernstein Research, sostenen que es tracta d'un creixement «matemàticament insostenible», la qual cosa col·loca a Apple en una posició difícil.

L'empresa va rebre el seu primer càstig al juliol, quan va anunciar un increment trimestral en les vendes de les seus iPhones del 35 %, molt robust però inferior a algunes de les projeccions dels analistes, la qual cosa va penalitzar les seves accions.

El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, sosté que l'iPhone, que representa al voltant de dues terceres parts dels ingressos de la companyia, té marge per seguir creixent. Cook va afirmar al juliol, durant la presentació de resultats, que només el 27 % dels clients d'Apple havia actualitzat els seus telèfons als últims models i que a això cal sumar els nous usuaris que decideixen canviar els seus telèfons Android per un iPhone.

Al debat sobre la capacitat d'Apple per seguir creixent se suma la volàtil situació a la Xina, un mercat clau en la seva estratègia, així com els dubtes sobre el seu rellotge intel·ligent de polsera Apple Watch i el seu servei musical Apple Music.