La companyia tecnològica Apple va mostrar ahir els seus nous models de telèfons iPhone, l'iPhone 6S i l'iPhone 6S Plus, que incorporen tecnologia 3D Touch o de pressió tàctil, la possibilitat de gravar en resolució 4K i fer fotos que es converteixen en breus vídeos.

Els iPhone 6S i iPhone 6S Plus sortirà a la venda a EUA i Puerto Rico, juntament amb altres països europeus i asiàtics el 25 de setembre, on es podran encarregar des de dissabte que ve, mentre que l'empresa farà el llançament global en 130 països de cara a final d'any.

Els nous telèfons respondran a la pressió que s'exerceix sobre la pantalla, la qual cosa crearà una sèrie de finestres d'accés directe a continguts sense haver d'obrir una aplicació de forma tradicional. Així, en mantenir el dit sobre un correu electrònic, el telèfon obre el missatge automàticament per a una ràpida lectura. Aquest mateix sistema fa que en mantenir pressió sobre un enllaç s'obri una finestra del navegador Safari que mostra aquest contingut i, si es fa el mateix sobre una hora en un missatge, s'activa el calendari.

Les noves càmeres d'iPhone seran de 12 i 5 megapíxels, frontal i posterior respectivament, amb la capacitat de gravar en ultra alta definició o 4K (càmera frontal) i crearan minivídeos amb cada fotografia que es prengui, de tal forma que en prémer sobre la imatge reproduiran de forma breu els instants en els quals es va realitzar.D'altra banda, Apple va revelar el seu nou model d'Apple TV, un dispositiu per veure televisió en streaming (emissió en directe) que podrà funcionar també com a videoconsola estil Wii de Nintendo amb un comandament amb sensor de moviments que permetrà fer recerques de veu.El director executiu de l'empresa, Tim Cook, va assegurar que el futur de la televisió passa per les aplicacions i va insistir que la transició cap a aquest format de visionat ja ha començat.Així mateix, Apple va presentar un nou model de la seva popular tauleta iPad, l'iPad Pro, un dispositiu de 12,9 polzades, davant de les 9,4 polzades de l'iPad Air 2 que sortirà a la venda al novembre des de 799 dòlars.

Tindrà una autonomia de 10 hores de bateria i una resolució de pantalla és superior a la d'un ordinador Retina MacBook Pro, el model més ràpid dels fabricats per Apple.