El sector immobiliari lidera la pujada de costos laborals a l´Estat

10.09.2015 | 00:00

El cost per hora treballada a Espanya ha augmentat un 0,2% al segon trimestre d'aquest 2015 respecte al mateix període de l'any passat, segons dades provisionals publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, el cost laboral ha registrat dos augments consecutius en termes interanuals després del percentatge positiu de l'1,5% del primer trimestre. No obstant això, el cost per hora treballada s'incrementa un 0,4% al segon trimestre si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari i acumula vuit trimestres consecutius de pujades en la sèrie corregida.
La variació trimestral de l'índex de costos -entre el segon i el primer trimestre de 2015- de l'índex desestacionalitzat i corregit de calendari indica un augment del cost per hora treballada del 0,1%.
Per tipus d'activitats, els sectors que presenten creixements en la taxa anual del cost per hora treballada són el de les activitats Immobiliàries (3,6%); Administració pública i defensa; Seguretat Social obligatòria (2,4%) i activitats sanitàries i de Serveis Socials (2,3%).
Per la seva banda, els descensos més destacats es registren en les indústries extractives (-9,1%), activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment (-7,5%), i informació i comunicacions (-4,0%).
Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, les activitats que presenten més pujades en la taxa anual són també les activitats immobiliàries (3,6%), i l'Administració pública i defensa (2,9%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema