Mercadona i els seus interproveïdors lactis (Iparlat, Lactiber, Covap, Entrepinares, QueseríaLafuente, Postres Lácteos Romar i Schreiber), i altres proveïdors que envasen sota la marca Hacendado, van acordar ahir pagar més per litre de llet als ramaders amb qui treballen. Així ho va comunicar la cadena de supermercats, que està analitzant cada un dels acords que mantenen amb els més de 3.100 ramaders, «amb el compromís d'aplicar els increments pertinents en cada cas que es consideri necessari i que poden suposar fins a un màxim de 2 cèntims d'euros per litre de llet».

La companyia va explicar que la mesura es dirigeix sobretot a les zones que estan patint més directament la difícil conjuntura actual en què es troba el sector lacti i serà efectiva d'aquest mes de setembre.

A més, Mercadona va comprometre's a no traslladar aquest increment de costos al preu final que paguen els clients a les botigues.

La firma assegura que el seu model de gestió «aposta per les relacions estables», cosa que permet que els ramaders que recullen la llet per a la marca Hacendado «cobrin un preu sostenible, per sobre de la mitjana per litre que es paga en cadascuna de les zones productores».