Les entitats pertanyents a la xarxa Euro 6000, Bankia i Banc Sabadell han arribat a un acord que permetrà als seus clients operar a 17.730 caixers de tot Espanya sense pagar comissions.

En una nota conjunta remesa avui, aquestes entitats expliquen que el banc al qual pertanyi el terminal no cobrarà comissió als clients de les altres entitats signants, a l'hora que l'entitat emissora de la targeta amb la qual es faci l'operació els aplicarà condicions favorables en treure diners als caixers de la resta.

Les entitats de la xarxa Euro 600 aportaran en total 8.925 caixers; Bankia, 5.559, i el Banc Sabadell, 3.246.

Tots aquests caixers representen el 37 % del parc total existent a Espanya, "la major cobertura de caixers sense recàrrec a nivell nacional amb la millor distribució possible per totes i cadascuna de les províncies", expliquen les entitats involucrades.

Les entitats que participen en aquesta iniciativa, ja avançada aquests dies per diferents fonts del sector, són Bankia, Banc Sabadell, Kutxabank, Ibercaja, Grup Liberbank, BMN, Abanca, Unicaja, Caja España-Duero, CajaSur, Caixa Ontinyent, Colonya Caixa Pollença i Cecabank.

Per al president d'Euro 6000, José Ignacio Oto Ribate, l'acord "garanteix un servei excel·lent als milions de clients d'aquestes entitats", ja que els permet la retirada d'efectiu a tots els seus caixers "en les millors condicions i amb la seguretat que mai se'ls aplicarà un recàrrec".

De la seva banda, el director general adjunt de Banca de Particulars de Bankia, Fernando Sobrini, considera que el pacte suposa "un gran avanç" per als clients de l'entitat, que "sempre tindran a prop un terminal del qual podran fer ús gratis o amb un cost inferior al que pagaven fins ara".

Finalment, el sotsdirector general i director de Banca Minorista de Banc Sabadell, Manuel Tresánchez, destaca que aquesta iniciativa "reafirma la intenció del banc de seguir ampliant la seva base de clients mantenint una estreta vinculació amb ells".

L'acord aconseguit serà aplicat per les entitats participants "en els pròxims dies" i es comunicarà a tots els seus clients, explica la nota.

Aquest grup de bancs i caixes planta cara d'aquesta manera a diverses de les grans entitats espanyoles, com CaixaBank, que va començar fa uns mesos a cobrar una comissió de dos euros als no clients per retirar diners dels seus caixers.

BBVA també va anunciar fa uns dies que aplicarà aquesta comissió als no clients a partir del 21 de setembre, mentre que un altre dels grans bancs espanyols, Santander, també ha dit que posarà en marxa aquest servei, encara que sense donar dates.

Altres entitats com el Popular o Bankinter s'han limitat a afirmar que "estudien" aquesta mesura.

Les que sí quedaran fora d'aquest pacte seran aquelles que no tenen xarxa pròpia de caixers com ING, que ofereix als seus més de tres milions de clients utilitzar sense comissions la xarxa d'altres entitats.