La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) va demanar la creació d'un servei per a la defensa contra la competència deslleial que garanteixi les bones pràctiques comercials, la lluita contra el top manta així com la ràpida aprovació d'una legislació comercial pròpia.

La Confederació de Comerç va elaborar un memoràndum on enumera les seves principals reclamacions de cara a les eleccions del 27 de setembre, on inclou alguna d'aquestes reclamacions i apunta que cal «definir quin país es vol per definir quin tipus de comerç es vol», per això va demanar més defensa del model comercial català. Els comerciants van proposar la creació d'un servei per a la defensa de la competència deslleial i garantia de les bones pràctiques comercials que depenguin del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

L'associació també va demanar algunes mesures per evitar la desertització comercial, transparència i publicitat de les actuacions urbanístiques destinades a la transformació de l'ús del sòl i a la generació de nou sòl comercial, així com el manteniment de l'impost sobre grans superfícies.