Empresaris busquen obrir mercat a Sud-àfrica i Moçambic

La Cambra de Comerç organitza una missió empresarial als dos països, on les exportacions gironines són incipients

16.09.2015 | 14:03

La Cambra de Comerç de Girona ha organitzat una missió empresarial per a finals de novembre a Sud-àfrica i Moçambic. L'objectiu és acompanyar empreses gironines que tenen interès d'exportar a aquests països africans, amb els quals les relacions són només incipients. Per exemple, l'any passat les empreses gironines van exportar productes per valor d'11 MEUR a Sud-àfrica, sobretot paper i cartó, carn i derivats, calderes, màquines i aparells mecànics, entre d'altres. En canvi, a Moçambic els moviments són més tímids, amb exportacions bàsicament de productes farmacèutics per valor de 236.000 euros. Els empresaris faran entrevistes personalitzades amb clients potencials.

La Cambra de Comerç de Girona està organitzant missions comercials a Sud-àfrica i Moçambic dins el Pla d'acció Internacional del Consell de Cambres. La missió es farà del 28 de novembre al 5 de desembre i està pensada per a empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors o clients en aquests territoris.

Els objectius d'aquests viatges és mantenir reunions de negocis amb els clients potencials que s'ajustin al perfil indicat per a cada empresa. La Cambra ofereix una agenda individualitzada elaborada pels seus col·laboradors al destí.

El 2014, les empreses gironines van exportar productes per valor d'11 MEUR a Sud-àfrica, sobretot paper i cartó, carn i derivats, calderes, màquines i aparells mecànics, entre d'altres. El cap de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Girona, Eduard Torrent, ha destacat que aquest és un mercat molt atractiu per a les empreses gironines i una de les principals economies del continent africà. "Sud-àfrica és una porta per exportar a d'altres països veïns i, a més, està experimentant un gran desenvolupament", ha remarcat.

Pel que fa a Moçambic, es tracta d'un mercat pràcticament verge per a les empreses gironines, però amb un gran potencial turístic i que, segons la cambra, està fent esforços per millorar la seva economia. Durant l'any passat es va exportar a Moçambic des de les comarques gironines productes per valor de 236.000 euros. Gairebé el 96% d'aquest volum d'exportació és de productes farmacèutics, tot i que també es van exportar plàstics i derivats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El mercat de treball gironí en cinc gràfics
El mercat de treball gironí en cinc gràfics

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

Evolució històrica de l'ocupació i l'atur per sectors productius a les comarques gironines segons...

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

Destaquen la destrucció de llocs de treball a la indústria

La taxa d´atur gironina cau per sota el 15%, un nivell que no es registrava des de 2009

La taxa d´atur gironina cau per sota el 15%, un nivell que no es registrava des de 2009

L'Enquesta de Població Activa (EPA) assenyala que a finals del tercer trimestre hi havia 56.000...

Enllaços recomanats: Premis cinema