Inditex, propietari de cadenes com Zara o Massimo Dutti, va guanyar 1.166 milions d'euros en el seu primer semestre fiscal (febrer-juliol), el 26 % més que en el mateix període de 2014, segons els comptes presentats ahir pel grup tèxtil, les vendes del qual a Espanya han pujat el 6,3 %. En total, el major grup de distribució tèxtil del món, va facturar en tendes i a través d'internet 9.421 milions, el 17 % més, amb Àsia -Xina al capdavant- i Amèrica com a principals motors de creixement.

El 7 % de l'augment de les vendes va correspondre a les botigues que porten obertes més d'un any, un altre 7 % a la nova superfície comercial i el 2,5 % al tipus de canvi. El resultat brut d'explotació va millorar el 22 %, fins als 1.970 milions, segons la companyia, que en els últims mesos ha creat 10.000 llocs de treball, 2.532 a Espanya.

L'evolució del negoci a Espanya és «bastant» positiva, «seguim molt actius amb l'obertura de noves botigues i l'ampliació de les existents», va afirmar el president d'Inditex, Pablo Isla, qui va destacar que el creixement semestral arriba després que en la primera meitat de 2014 les vendes pugessin el 6 %.