Volkswagen es desploma a la borsa per falsejar dades d´emissions contaminants

22.09.2015 | 07:24

Volkswagen, el major fabricant automobilístic del món, va patir ahir un revés borsari espectacular després de reconèixer haver manipulat les dades d'emissions contaminants als Estats Units. Les accions de la companyia van desplomar-se un 18,6% durant la sessió de dilluns, amb el que la capitalització de la companyia s'ha reduït en 14.470 milions d'euros.
El grup deixarà de vendre automòbils amb motor dièsel TDI de quatre cilindres a EUA, tant nous com usats, després de reconèixer haver manipulat les dades d'emissions contaminants, va informar un portaveu.
La multa a la qual es podria enfrontar Volkswagen a EUA ascendeix a 18.000 milions de dòlars, a més del dany incalculable per a la seva imatge.
El vicecanceller i ministre d'Economia alemany, el socialdemòcrata Sigmar Gabriel, va qualificar de "terrible" la manipulació dels nivells de gasos contaminants dels vehicles dièsel de Volkswagen, però descarta tingui efectes duradors en el conjunt de la indústria automobilística alemanya.
Volkswagen ha iniciat una investigació externa després que l'Agència de Protecció Mediambiental d'EUA l'acusés d'haver utilitzat programari per manipular els estàndards mediambientals en exàmens sobre emissions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

CCOO lamenta que el rècord de turistes s´iguali amb el de «precarietat»

CCOO lamenta que el rècord de turistes s´iguali amb el de «precarietat»

El sindicat, que vol més control sobre el sector a Catalunya, diu que la contractació ha crescut...

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Enllaços recomanats: Premis cinema