Juan Roig va manifestar durant l'acte inaugural el seu propòsit de convertir Marina de Empresas en un gran pol empresarial en el Mediterrani: «Avui es fa realitat un dels meus somnis, que és ajudar altres emprenedors al fet que aconsegueixin els seus. Un projecte nou i únic que cobreixi el cicle complet de l'emprenedoria. Com que he rebut molt de la societat, vull impulsar empreses, empresaris i executius per crear entre tots una cultura empresarial cada vegada més àmplia, més sòlida i més exemplar; perquè la iniciativa empresarial és clau per a la prosperitat del nostre país».

Per això, va afegir, «hem de fomentar entre tots valors com l'esforç, l'honestedat, el coratge, la persistència i l'ètica, atributs tots clau per a qualsevol emprenedor o empresari».

Així mateix, va reconèixer que en la posada en marxa de les tres iniciatives ha recollit tants encerts com errors i que saber afrontar aquests últims i aprendre d'ells és clau per consolidar qualsevol projecte com la pròpia Marina de Empresas.