L'economia catalana va créixer el segon trimestre l'1% en relació amb el primer trimestre i va deixar una taxa interanual del 2,8%, segon les dades facilitades per l'Idescat aquest dilluns. Aquestes xifres difereixen de les avançades pel mateix Idescat abans de l'estiu, que fixaven un augment trimestral del 0,9% i una taxa anual del 3%. El creixement del PIB el mes de juny en termes anuals suposa encadenar set trimestres consecutius en positiu. Aquest 2,8% està tres dècimes per sota de l'augment del PIB del conjunt espanyol. La demanda interna ha impulsat a l'alça el PIB català el segon trimestre gràcies a la inversió empresarial, que creix el 4,6%, i el consum de les llars, que ho fa en un 4%.

http://www.idescat.cat/economia/inec?tc=3&id=0008&dt=201502

Els components del PIB català que han ajudat a impulsar a l'alça l'economia catalana han estat els que configuren la demanda interna, que en xifres agregades creix el 3,6%, seguint una tendència que es va iniciar l'any passat.

Les dades que facilita l'Idescat indiquen un creixement de la inversió empresarial del 4,6%, amb un protagonisme rellevant del sector de la construcció, que el segon trimestre d'aquest registra un impuls el 4,9%.

El consum de les llars augmenta un 4%, mantenint la tendència interanual que va començar el 2014. El consum de les administracions públiques modera la seva evolució positiva fins el 0,9% en relació amb el mateix període de l'any passat.

En relació amb la demanda externa, l'aportació d'aquest component ha restat tres dècimes al PIB català el segon trimestre, malgrat l'augment del 6,5% de les exportacions totals de béns i serveis. Aquest impuls de les vendes a l'exterior no ha compensat el fort augment de les importacions que s'han incrementat el 8,9% en positiu per la forta activitat de les inversions empresarials i del consum de les llars.

El creixement del PIB català en termes anuals del 2,8% se situa tres dècimes per sota de l'augment del PIB espanyol que en el segon trimestre ha estat del 3,1%. Tot i això, l'economia catalana creix per sobre de la mitjana del conjunt dels 28 països de la UE que en el període van remuntar l'1,9%, segons destaca l'Idescat.

En relació amb el creixement en termes trimestrals que finalment ha quedat en l'1%, se situa molt per sobre de l'augment trimestral del conjunt de la UE que ha estat del 0,4%.