La companyia tecnològica Apple va dir ahir que ha venut més de 13 milions dels nous models d'iPhone durant el primer cap de setmana de vendes en dotze països, la qual cosa estableix un nou rècord per al producte estel·lar de l'empresa nordamericana.

«Les vendes de l'iPhone 6s i l'iPhone 6s Plus han estat fenomenals, han superat les vendes de qualsevol un altre primer cap de setmana en la història d'Apple», va dir ahir en un comunicat el conseller delegat de la companyia, Tim Cook.

Els experts havien pronosticat que les vendes oscil·larien entre els 12 i els 13 milions, amb el que Apple va superar les expectatives.

Apple ha venut més de 700 milions de telèfons des que va debutar en aquest mercat l'any 2007, encara que la seva quota de mercat, del 16 % és molt inferior al 81% que tenen els telèfons equipats amb el sistema operatiu Android desenvolupat per Google.

El 9 d'octubre arriben aquí

Els nous iPhone van iniciar les seves vendes el divendres en dotze països, inclosos Estats Units, França, Alemanya, Canadà, Japó i un grup de nacions entre les quals no apareix Espanya ni cap de parla hispana o Brasil, on arribaran abans de finals d'any.

Apple va dir ahir que l'iPhone 6 i l'iPhone 6s estaran disponibles en 40 països més a partir del 9 d'octubre, entre ells Espanya, Mèxic, Itàlia i Rússia.