La multinacional sueca del moble Ikea va explicar ahir que vol seguir ampliant la seva presència a Catalunya amb futurs projectes comercials i punts de contacte amb els consumidors catalans. No obstant, no va donar cap detall sobre futures inversions a Girona, on havia estudiat la possibilitat d'obrir un centre proper a l'àrea urbana. Dificultats administratives derivades de la llei d'equipaments comercials havien frenat el proejcte.

Ikea va explicar la intenció de seguir creixent a Catalunya durant la presentació de resultats del seu darrer exercici fiscal -que va de setembre del 2014 a agost del 2015-, en el qual va tenir unes vendes de 306,1 milions d'euros a Catalunya, un 4,84 % més que en l'exercici precedent. La multinacional creu que aquest creixement «confirma els símptomes de recuperació que es van poder intuir ja durant el passat exercici» i destaca que Catalunya és el seu principal mercat a Espanya.

Tres botigues a Catalunya

Ikea compta en l'actualitat amb tres botigues a Barcelona, la de Gran Via l'Hospitalet, la de Badalona i la de Sabadell, i disposa de magatzems logístics a Valls (Alt Camp), on també està ubicada una fàbrica de tèxtils operada per l'empresa catalana Fluvitex -de capital gironí-, que subministra productes en exclusiva als mercats del sud d'Europa en els quals Ikea és present.