L'economia catalana creix fins al juny per sota la mitjana espanyola

El PIB català augmenta a un ritme anual del 2,8 per cent després d'encadenar set trimestres consecutius de taxes positives

30.09.2015 | 07:27

El producte interior brut (PIB) de Catalunya ha tancat el segon trimestre d'aquest any amb un augment del 2,8, després d'encadenar set trimestres consecutius de taxes positives.

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), aquest creixement s'explica principalment per l'evolució de la demanda interna, que experimenta un increment del 3,6 % interanual en aquest període.

El creixement del PIB català se situa tres dècimes per sota de l'espanyol, però es manté per damunt de l'increment mitjà del conjunt de la UE, que és de l'1,9%.

En termes intertrimestrals, el PIB de Catalunya ha augmentat un 1% entre abril i juny i continua amb la tendència iniciada el segon trimestre del 2013.

El fort creixement de la formació bruta de capital (del 4,6%), així com del consum de les llars (4%), expliquen l'avanç de la demanda interna.
En canvi, l'aportació del sector exterior al creixement de l'economia catalana ha estat negativa (-0,3%) en el segon trimestre de l'any, a pesar de l'augment de les exportacions totals de béns i serveis, del 6,5%.

Les importacions de béns i serveis han crescut un 8,9% en aquest període.

Segons la Generalitat, la millora de l'economia catalana mostra la recuperació del sector de la construcció, que creix per tercer trimestre consecutiu, amb un increment del 5,2% interanual, i de la indústria.

Els serveis accentuen el seu ritme de creixement i en el segon trimestre registren una variació interanual del 3,2% gràcies, d'una banda, a la bona evolució del comerç a l'engròs i la venda de vehicles de motor i, per un altre, dels serveis a les empreses.

Finalment, l'agricultura mostra una lleugera recuperació, encara que es manté en taxes negatives (-0,2% interanual).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema