Ikea, més a prop d´obrir una botiga a Salt

Generalitat, ajuntament i multinacional ultimen un acord per desencallar el projecte que crearia 400 llocs de treball

02.10.2015 | 12:31

Ikea està a prop de tancar un acord per obrir un gran centre comercial a Salt. Després d'anys de negociacions, de recerca de terrenys a les comarques gironines i de traves administratives que impedien la inversió, la multinacional sueca del moble està a punt de tancar un acord per a tirar endavant el projecte.

L'ubicació escollida és un solar proper a l'Espai Gironès, just al costat de l'autopista, i situat als termes municipals de Salt i Vilablareix i que sempre havien estat la primera opció de la companyia. Segons avança avui el diari Ara, la Generalitat ha mantingut les últimes reunions amb l´empresa i l´Ajuntament de Salt per acabar de delimitar el pla director urbanístic per a aquesta àrea.

Presència de la multinacional a Catalunya


Durant la campanya electoral de les eleccions municipals de maig, l'aleshores alcalde Jaume Torramadé, ja va adeverir que  Ikea no es plantejava cap més opció a Girona. "Aquests terrenys són el lloc on es volen instal·lar. I si no vénen aquí no vindran a les comarques gironines", va assegurar.

Per mostrar la dimensió econòmica del projecte, només cal recordar que cada nou centre comercial d'Ikea suposa un inversió d'entre 40 i 60 milions d'euros i la creació d'uns 400 llocs de treball, als que s'han d'afegir els que genera tot el procés de construcció. En l'actualitat, Ikea compta amb tres botigues a Catalunya (Badalona, Sabadell i l'Hospitalet), i preveu obrir-ne una a Tarragona a finals de 2016 o principis de 2017, així com una altra a prop de Perpinyà.

A banda dels establiments oberts al públic, Ikea disposa de magatzems logístics a Valls (Alt Camp), on també està ubicada una fàbrica de tèxtils operada per l'empresa catalana Fluvitex -de capital gironí-, que subministra productes en exclusiva als mercats del sud d'Europa en els quals Ikea és present

Aquesta mateixa setmana, la multinacional va explicar la intenció de seguir creixent a Catalunya durant la presentació de resultats del seu darrer exercici fiscal -que va de setembre del 2014 a agost del 2015-, en el qual va tenir unes vendes de 306,1 milions d'euros a Catalunya, un 4,84 % més que en l'exercici precedent. La multinacional creu que aquest creixement «confirma els símptomes de recuperació que es van poder intuir ja durant el passat exercici» i destaca que Catalunya és el seu principal mercat a Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

La xenofòbia fa trontollar l'economia britànica

Enllaços recomanats: Premis cinema