Els concessionaris d'automoció gironins van registrar el millor setembre des de l'any 2009 en volum de vendes. Segons dades difoses ahir per les patronals del sector del motor, a Girona es van matricular el mes passat 1.143 unitats, cosa que suposa un increment del 28% més que el setembre de l'any passat. En l'acumulat dels tres primers trimestre de l'any, s'han matriculat 11.154 turismes i tot terrenys, amb un increment del 31,25% en relació amb el mateix període de l'any passat.

La patronal dels fabricants Anfac assenyala que les vendes de cotxes mantenen la "intensitat" dels últims mesos i en el conjunt d'Espanya ja s'acumulen nou trimestres consecutius d'increments que en el cas de Catalunya suposen 25 mesos seguits d'augments de les vendes en termes interanuals, en concret des del mes de setembre del 2013, quan es va iniciar la tendència a l'alça.

En el conjunt d'Espanya el setembre es van matricular un total de 69.826 unitats, el millor mes de setembre des del setembre del 2009 quan es van vendre 77.373 vehicles. Anfac destaca que en els últims 12 mesos, es freguen el milió de cotxes venuts.