L'Iran ofereix a empreses estrangeres projectes per valor de 25.000 milions

05.10.2015 | 07:30

L'Iran va revelar ahir les seves propostes en infraestructura i ?desenvolupament per als propers anys, uns 121 projectes valorats en més de 25.000 milions d'euros oberts a inversors de tot el món en sectors com a carreteres, aeroports, trens i transport marítim.
Aquests projectes, i les condicions en les quals podran ser desenvolupats, es van donar a conèixer formalment en el Fòrum Iranià de Transports i Desenvolupament Urbà 2015, un esdeveniment que durant els propers dos dies congregarà a més de 800 inversors iranians i més de 150 companyies estrangeres interessades a conèixer els detalls d'aquestes iniciatives.
"Les oportunitats d'inversió que hi ha a l'Iran estan en el sector de ferrocarrils, en l'aeri, en els ports, en les carreteres i autopistes i en el desenvolupament urbà. S'ha donat prioritat a una sèrie de projectes, però hi ha més. El volum és major als 25.000 milions d'euros", va explicar Asqar Fajrie Kashan, viceministre iranià per a Inversions Estrangeres.
Segons va explicar l'alt funcionari, la idea iraniana és "donar diverses facilitats" a les empreses que vulguin participar en aquests projectes, que estaran emparades per una llei de "suport i alè" a la seva presència al país.
Així, va apuntar que els inversors tindran protegit el seu capital al país i facilitats per importar, produir, distribuir o vendre serveis i repatriar els seus guanys.
"A més, depenent dels projectes i de la regió en la qual treballin es podrien obtenir exempcions d'impostos", va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema