La venda d'habitatge mou 553 milions d'euros el primer semestre a Girona

L'activitat immobiliària registra un lleuger retrocés a Girona tant pel que fa al nombre d'operacions com en valor

06.10.2015 | 07:22
Promoció d´habitatge d´obra nova en venda a Girona · Diari de Girona

Al mercat immobiliari gironí li costa recuperar-se. En els darrers trimestres havia experimentat una certa recuperació després de tocar fons, però les darreres estadístiques del ministeri de Foment mostren un lleuger retrocés de l´activitat, tant en nombre de transaccions com en preu.

Amb tot, a Girona, la compravenda d´habitatges és un sector amb un important volum de negoci. De gener a juny, les transaccions de pisos i cases va suposar un moviment de 553 milions d´euros. La xifra és un 6,4% inferior a la del primer semestre de l´any passat i suposa una evolució pitjor a la del nombre de transaccions immobiliàries. En els primers sis mesos de 2015, a Girona es van comprar 3.820 habitatges, la qual cosa implica un descens interanual del 0,9%.

A diferència de Girona, en el conjunt de l´Estat, el moviment econòmic de la compravenda d´habitatge creix amb força. En el primer semestre, va suposar un negoci de 24.196 milions d´euros, un 8% més que en els primers sis mesos de 2014.

Madrid va ser la comunitat autònoma amb més moviment (4.650,6 milions d'euros). A continuació es van situar Andalusia (4.443 milions d´euros), Catalunya (4.372 milions d´euros) i València (2.966 milions).

El mercat d'habitatge lliure va moure 24.196,6 milions d'euros a Espanya en el primer semestre de l'any, la qual cosa suposa un augment del 8% en comparació del mateix període de 2014.

Evolució dels preus

Una altra estadística sobre l´evolució dels preus –aquesta tancada amb dades de final de setembre– és la de la taxadora Tinsa, que indica que deu províncies van registrar en el tercer trimestre de ­l´any increments de preus respecte a un any abans, essent Tenerife (5,7%), Orense (4,7%) i Barcelona (3,9%) les que més pugen.

A l´altre extrem, hi ha fins a onze demarcacions que van registrar caigudes interanuals superiors al 5% en el tercer trimestre. Els principals ajustos a la baixa respecte de fa un any es van registrar a Àlaba (-8,5%), Còrdova (-8,2) i Almeria (-8%).

D´altra banda, l´informe de Tinsa mostra que províncies com Girona, Alacant, Albacete i Àvila, encara que reflecteixen caigudes en taxa interanual, han elevat els seus preus mitjans en el transcurs dels nou primers mesos de ­l'any (gener-setembre).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema