La Comissió Europea va advertir ahir al govern espanyol que incomplirà els objectius de dèficit d'aquest any i el vinent. En una roda de premsa a Luxemburg, el comissari d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, va explicar que les projeccions de la CE "confirmen el risc de no compliment" que ja es va advertir la primavera passada.

En concret, Moscovici creu que els comptes del govern espanyol incomplirien en un 0,3% el dèficit del 2015 i en un 0,7% el del 2016, és a dir, que Espanya tindria un dèficit del 4,5% en comptes del 4,2% aquest any, i del 3,7% en comptes del 2,8% el vinent. Brussel·les, per tant, exigirà al govern espanyol que "apliqui estrictament el pressupost del 2015 que s'està executant" i prengui "les mesures necessàries" perquè el proper govern, dgaranteixi que "es compleix el pacte d'estabilitat i creixement".

El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, va dir que "la discrepància per l'any 2015 és molt i molt petita" i està relacionada amb les diferents projeccions de creixement amb què treballen la CE i el govern espanyol. "Al final les projeccions de la Comissió Europea s'acaben ajustant a les del govern espanyol", va dir.