El volum de les obres licitades pel conjunt de les administracions públiques a Catalunya durant els primers nou mesos del 2015 ha estat de 875,9 milions d'euros, cosa que suposa una baixada del 35% respecte al mateix període de l'any anterior.

Segons va informar la Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC) en un comunicat, l'administració central va licitar obres a Catalunya per valor de 190,2 milions d'euros, cosa que representa un 58% menys amb relació a l'any anterior.

Aquest descens en la licitació d'obra pública per part del Govern se suma a la caiguda del 30% que ha experimentat la licitació per part de la Generalitat, que ha licitat obres per valor de 248 milions d'euros. Les corporacions locals, de la seva banda, van licitar un total de 437,7 milions d'euros, cosa que suposa una reducció del 19% comparat amb el període de gener a setembre del 2014.

La cambra va explicar que amb aquests descensos es confirma la tendència negativa que ja s'havia manifestat durant el primer i el segon trimestre d'aquest mateix any, amb una caiguda del 58% i del 24%, respectivament.