La cervesa artesana Marina, elaborada a Blanes, participarà els dies 16 i 17 d'octubre a The Festival, una trobada cervesera de renom mundial que se celebra a Florida. En total hi haurà 70 productors d'arreu del món i la Marina hi participa al costat d'altres dues cerveses catalanes -Cervesa del Montseny (Osona), Guineu (Bages)- amb les quals l'any passat ja van participar en una trobada a Los Angeles.

Creada a finals dels anys 90 pels germans Josep i Kevin Andreu, la cervesa Marina va inaugurar l'any passat una nova fàbrica ubicada al carrer Puigmal de Blanes gràcies a l'entrada d'un nou soci. En la presentació de les instal·lacions van explicar que la seva relació amb la resta del món es va iniciar sobretot amb Itàlia i Anglaterra, tot i que també venen als Estats Units i tenen la intenció d'obrir mercat a Austràlia o Nova Zelanda.

Als EUA, el fenomen de la cervesa artesana, conegut amb el nom de CraftBeer, arriba a nivells molt importants i el seu consum s'acosta al 10% del total de cervesa consumida, una xifra molt més alta que a casa nostra. A Catalunya, segons dades del Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), el consum de cervesa artesana encara no ha assolit l'1%, tot i que en els últims anys és un sector en ple desenvolupament.