Espanya lidera el creixement en una "modesta" recuperació de l´eurozona

L'FMI preveu que la taxa d'atur baixi l'any vinent per sota del 20% per primer cop des de 2010

07.10.2015 | 07:20

El Fons Monetari Internacional preveu que l'atur a l'Estat espanyol caigui l'any vinent, i per primera vegada des del quart trimestre del 2010, del llindar del 20%. En les seves previsions de tardor, publicades ahir, l'FMI apunta a un atur del 21,8% aquest any i del 19,9% el 2016, unes xifres més positives que en el seu darrer informe, quan la previsió era del 22,6% i el 21,1%, respectivament. Pel que fa al creixement de l'economia, l'organisme internacional que presideix Christine Lagarde manté les xifres del juliol, amb un augment del PIB del 3,1% aquest any i el 2,5% el vinent. L'Estat creixerà més que la mitjana de l'Eurozona, on l'FMI preveu un augment "modest" de l'1,5% i l'1,6%
En el seu informe sobre Perspectives econòmiques globals, l'FMI cita a Espanya al costat d'Irlanda com una de les notícies més positives de l'economia de l'euro en els últims mesos, gràcies a un notable "impuls de la demanda interna".
Per la seva banda, el Fons situa Itàlia fora de la recessió, amb un creixement del 0,8% en 2015 i de l'1,3% el 2016, en tots dos casos una desena més que el previst fa tres mesos. França també semblar haver consolidat el seu repunt amb un 1,2% d'augment aquest any i un 1,5% previst per al proper.
L'FMI remarca que la recu?peració que es percep a la zona euro ve donada en gran mesura pels baixos preus del petroli i la depreciació de la moneda europea, que ha servit per revitalitzar les exportacions.
L'economia global es frenarà el 2015, llastrada pels països emergents, fins al 3,1% enfront del 3,4% de 2014, en un context d'amenaçadors riscos a la baixa caracteritzats per la transició de model a Xina, la baixada del preu de les matèries primeres i l'imminent ajust monetari a EUA. Entre els més afectats per la desacceleració a la Xina, el Fons va situar a Llatinoamèrica, que tancarà 2015 amb una recessió del 0,3%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema