El Fons Monetari Internacional preveu que l'atur a l'Estat espanyol caigui l'any vinent, i per primera vegada des del quart trimestre del 2010, del llindar del 20%. En les seves previsions de tardor, publicades ahir, l'FMI apunta a un atur del 21,8% aquest any i del 19,9% el 2016, unes xifres més positives que en el seu darrer informe, quan la previsió era del 22,6% i el 21,1%, respectivament. Pel que fa al creixement de l'economia, l'organisme internacional que presideix Christine Lagarde manté les xifres del juliol, amb un augment del PIB del 3,1% aquest any i el 2,5% el vinent. L'Estat creixerà més que la mitjana de l'Eurozona, on l'FMI preveu un augment "modest" de l'1,5% i l'1,6%

En el seu informe sobre Perspectives econòmiques globals, l'FMI cita a Espanya al costat d'Irlanda com una de les notícies més positives de l'economia de l'euro en els últims mesos, gràcies a un notable "impuls de la demanda interna".

Per la seva banda, el Fons situa Itàlia fora de la recessió, amb un creixement del 0,8% en 2015 i de l'1,3% el 2016, en tots dos casos una desena més que el previst fa tres mesos. França també semblar haver consolidat el seu repunt amb un 1,2% d'augment aquest any i un 1,5% previst per al proper.

L'FMI remarca que la recu?peració que es percep a la zona euro ve donada en gran mesura pels baixos preus del petroli i la depreciació de la moneda europea, que ha servit per revitalitzar les exportacions.

L'economia global es frenarà el 2015, llastrada pels països emergents, fins al 3,1% enfront del 3,4% de 2014, en un context d'amenaçadors riscos a la baixa caracteritzats per la transició de model a Xina, la baixada del preu de les matèries primeres i l'imminent ajust monetari a EUA. Entre els més afectats per la desacceleració a la Xina, el Fons va situar a Llatinoamèrica, que tancarà 2015 amb una recessió del 0,3%.