El canvi de cicle en l'economia també es nota en el teixit empresarial. Catalunya comptava a principis de 2015 amb un total de 594.498 empreses, un 1,4% més que un any abans.

Segons l'Estadística d'empreses i establiments que elabora l'Idescat a partir del Directori central d'empreses (DIRCE) de l'INE, és el primer increment interanual del teixit empresarial registrat a Catalunya des de 2008. En el conjunt de l'Estat, l'evolució és pràcticament idèntica, si bé el ritme de creixement és lleugerament superior (+2,2%).

A Girona, el creixement és encara superior (2,36%) i acumula dos exercicis consecutius a l'alça.

http://www.idescat.cat/economia/inec?tc=3&id=6004

L'Idescat informa que aquesta estadística comptabilitza tant el nombre d'empreses amb activitat econòmica a Catalunya, entenent per tals les empreses amb establiments a Catalunya, com les empreses amb seu a Catalunya. Per a cadascun d'aquests col·lectius d'empreses es presenten taules que encreuen el sector d'activitat amb el nombre d'assalariats o amb la condició jurídica de l'empresa. Pel que fa als establiments, es tabulen per sector d'activitat de l'establiment encreuat amb el nombre d'assalariats de l'establiment