L'economia gironina és la que més creix a Catalunya aquest 2015. És el que asseguren les estimacions fetes públiques aquesta tarda per la Cambra de Comerç en la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2014.

L´indicador de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEH) a la demarcació de les cambres de Girona ha repuntat el tercer trimestre i, a més, ho ha fet amb més intensitat que al conjunt de Catalunya, fet que ha permès situar l´índex de confiança de la demarcació per sobre del nivell del Principat i lluny de la mitjana espanyola.

Aquesta major confiança empresarial de l´economia gironina és el resultat tant d´un millor comportament de la demanda interna com de les exportacions.

Per sectors, destaca la recuperació de la indústria, que presenta els millors resultats en quant a la marxa dels negocis de les quatre demarcacions catalanes, i la construcció, que el 2015 comença a registrar un augment de la marxa dels negocis, mentre que a Catalunya encara retrocedeix.

L'any 2014, el VAB a preus corrents de la província de Girona va créixer un 1,1% el 2014, després de tres anys de retrocés, sent la demarcació catalana que registra el creixement més elevat després de Barcelona.

La bona marxa de l´economia gironina ha tingut el seu reflex en l´evolució del mercat de treball. Per primera vegada des de l´inici de la crisi, el nombre d´afiliats a la seguretat social a Girona ha augmentat el 2014, i ho ha fet a un ritme intens, del 3,1%, molt en línia amb el creixement registrat pel conjunt de Catalunya.

La Memòria Econòmica de Catalunya 2014, patrocinada per Banco Santander, ha estat presentada aquesta tarda a la Cambra de Comerç de Girona per la seva directora, Carme Poveda, i la professora Esther Martínez-Garcia, que ha presentat una anàlisi del sector turístic a la demarcació. L´acte ha estat presidit pel president de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé, i ha comptat amb la presència de Luis Herrero, sotsdirector general del Banco Santander i responsable a Catalunya. Com a novetat, la Memòria incorpora aquest any una anàlisi territorial de les províncies i comarques catalanes que s´està presentant a diferents cambres catalanes