El Govern vol obrir "línies de col·laboració" amb l'estat de Califòrnia en relació a la promoció de l'anomenada Dieta Mediterrània. Així ho va assegurar el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, després de mantenir una reunió amb la secretària d'Alimentació i Agricultura del Govern de Califòrnia, Karen Ross, que es va mostrar interessada en els aspectes saludables que té la dieta.

Durant la trobada també es van tractar altres qüestions comunes entre Catalunya i Califòrnia com són la gestió eficient de l'aigua i el problema de les dejeccions ramaderes. Tot plegat amb l'objectiu de cercar sinergies i col·laboració centrat en l'intercanvi de coneixement.

Per a Ciuraneta l'objectiu fonamental de la trobada va ser el de reforçar unes "relacions de coneixement mutu" tenint en compte que entre Catalunya i Califòrnia "hi ha més coses que tenim en comú que no que ens separen".

Per això, durant la reunió amb Karen Ross es van posar de relleu aspectes compartits com la gestió eficient de l'aigua i el problema dels nitrats derivats de les dejeccions ramaderes. En aquest sentit, Ciuraneta va apostar per posar en comú el coneixement aplicat que es té en cadascun dels territoris i aconseguir així cada vegada una "agricultura més tecnificada al servei de la gent per produir aliments".

El conseller va voler destacar especialment l'interès que va despertar en la secretària d'Alimentació i Agricultura l'anomenada Dieta Mediterrània. En aquest sentit, Ciuraneta va dir que treballaran per obrir altres línies de col·laboració amb l'estat californià i promocionar així els productes que s'inclouen en aquest tipus de dieta.