Girona deixa enrere la crisi

Un estudi afirma que la demarcació va créixer el 2014 per sobre de la mitjana catalana gràcies als serveis i la indústria

14.10.2015 | 19:14

La província de Girona va sortir de la crisi l'any passat amb un creixement de l'1,6%, superior a l'1,5% que s'atribueix al conjunt de Catalunya, segons les dades de l'Anuari Econòmic Comarcal de CatalunyaCaixa.

El catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Oliver ha explicat avui a la capital gironina que, a més, "les dades del 2015 certifiquen aquesta consolidació" i ha pronosticat que l'exercici actual serà "molt positiu".

La majoria de sectors van presentar registres positius amb l'excepció de la construcció, encara que es va reduir la seva contracció, xifrada en un -1,73% que s'allunya del -8,1% del 2013.

Per contra, la dinàmica de la indústria, l'element "més positiu" de Girona, segons Josep Oliver, reflecteix un creixement el 2014 del 2,83% en què destaquen les produccions manufactureres.

De tota manera, el sector que marca el perfil del conjunt de l'economia a Girona va ser el dels serveis amb avenços de l'1,69% que reflecteixen la tendència de les activitats vinculades a la demanda turística, incloses les branques de comerç, transport i hostaleria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema