Treus el teu bitllet, busques a internet els números premiats en el sorteig i de sobte descobreixes que ets multimilionari. Aquesta és la sensació que ahir va viure un barceloní a qui li ha tocat un pot històric en el sorteig de la Loteria Primitiva amb un premi de 101 milions d'euros.

Però convertir-se en milionari de la nit al dia no és gens fàcil i, com és lògic, ningú n'està preparat i menys per saber què fer amb tal quantitat de milions a la butxaca. Per això, Sascha Badelt, director general de Serviapuestas, ens ofereix diversos consells sobre com invertir els diners d'un premi milionari de loteria de la millor manera.

Mantenir la notícia entre un grup reduït de persones

El primer de tot, és mantenir la calma i comentar la notícia només amb gent de confiança per evitar pressions innecessàries i pensar com s'estructurarà la nostra inversió de la millor manera. Bancs, família, amics ... tots voldran intentar convèncer de què és el que hem de fer amb el nostre premi.

Buscar un assessor, no deixar-se portar per les propostes dels bancs

Són molts els bancs que es posaran en mode "crida i cerca" del guanyador per oferir-li tot tipus de productes on invertir el seu premi. El millor, no escoltar-los i buscar un assessor independent que ens ajudi a triar la millor opció.

Demanar l'opinió de diversos bancs

Una vegada que ja tinguem clar com invertirem els nostres diners, hauríem de parlar amb diversos bancs per fer que ens ofereixin diferents productes i els avantatges que tenen sobre les entitats de la competència.

Mantenir el cap fred

Encara que sembli mentida, per a molts és una gran pressió convertir-se en milionari de la nit al dia i poden fins i tot a arribar a sentir un sentiment de culpabilitat. He de canviar la meva vida de forma radical? On inverteixo tots els meus diners? O hauria de repartir una part entre els meus familiars? Per això, és fonamental mantenir el cap fred i pensar les coses amb claredat sense precipitar-se. Segons diferents estudis, un 80% dels guanyadors de loteria perden tots els seus diners en només 10 anys.

Liquidar els deutes i no invertir tot en un sol banc

El recomanable és intentar liquidar la major part dels nostres deutes i després intentar repartir els diners en diferents entitats (almenys 3 bancs) que comptin amb una garantia de solvència a través de dipòsits o fons d'inversió.