La Generalitat acredita 17 entitats de finançament alternatiu

Ho fa per garantir la qualitat i impulsar-hi l'accés de les pimes i empreses en un camp que creix

18.10.2015 | 07:08

La Generalitat ha creat la primera acreditació que "garanteix" la qualitat d'entitats de finançament alternatiu a la banca. El Departament d'Empresa i Ocupació, a través d'ACCIÓ, ha acreditat les primeres 17 entitats, que són xarxes d'inversors privats, plataformes de crowdfunding (finançament col·lectiu), de crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs) i d'invoice trading (descompte de factures). Segons el Departament, l'objectiu d'aquesta acreditació és impulsar l'accés de les pimes i empreses catalanes a solucions de finançament alternatiu al bancari, un camp que està creixent a Europa.
Concretament, segons The European Alternative Finance Benchmarking Report de la University of Oxford, el mercat de finançament alternatiu a Europa va créixer des del 2013 al 2014 un 144%, amb un volum de transaccions de 2.957 milions d'euros. Des del Govern s'impulsen polítiques en aquesta línia, per accelerar la diversificació de fonts de finançament per a les empreses. És un factor clau que, sumat a la innovació i a la internacionalització, és determinant per a la competitivitat de les empreses, segons remarca el Departament.
Amb aquestes acreditacions la Generalitat vol posar de manifest la qualitat de les entitats de finançament alternatiu, generant més confiança i visibilitat per incentivar les empreses catalanes a accedir a aquest tipus d'instruments que han sorgit els darrers anys. És una iniciativa que també beneficia els inversors, que els permet invertir en l'economia real d'una manera més directa.
Les 17 entitats gaudiran d'aquesta acreditació fins el 31 de desembre del 2016, quan es tornarà a analitzar si compleixen els requisits en funció de l'evolució de les necessitats del teixit empresarial català. Aquesta setmana s'ha acreditat Crowdcube i The Crowd Angel (crowdfunding); Arboribus i Loanbook (crowdlending); Finanzarel i Novicap (invoice trading), i en la xarxa d'inversos privats hi ha BANC, BCN BA, Economistes BAN, Eix Technova, ESADE BAN, Foro capital pimes, Red de Inversores Privados y Family Offices IESE Business School, Keiretsu Forum, Lánzame, Reus Tarragona BA i Seedrocket.
Aquesta iniciativa se suma a altres projectes duts a terme per ACCIÓ amb l'objectiu d'impulsar aquest tipus de finançament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Foto de família dels guanyadors i els finalistes
Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

La xenofòbia fa trontollar l'economia britànica

Enllaços recomanats: Premis cinema