La direcció d'Autoliv ha comunicat al comitè d'empresa i als treballadors la intenció de tancar la fàbrica que la firma té a Granollers, al Vallès Oriental, i que dóna feina a 290 empleats. La decisió de la companyia no ha tardat a generar reaccions. Així, CCOO rebutja frontalment la decisió de la multinacional sueca i avala la importància de la planta vallesana, en funcionament des del 1973 i que fabrica cinturons de seguretat per al mercat de l'automòbil. En aquest sentit, el sindicat denuncia que en els últims anys s'ha pogut observar una disminució progressiva de la plantilla i insta a la direcció d'Autoliv Granollers "a obrir un procés d'anàlisi i negociació que culmini amb un pla de reindustrialització que garanteixi la continuïtat de l'activitat a la planta vallesana".

Segons el sindicat, els representants legals dels treballadors presentaran propostes a la direcció de l'empresa durant els pròxims dies amb la finalitat que es reconsideri la decisió del Grup i es pugui obrir un escenari completament diferent, amb l'objectiu de mantenir el màxim nombre possible de llocs de treball. En referència a això, la presidenta del comitè d'empresa d'Autoliv, Beatriz Martínez, va detallar que es reuniran amb la direcció de la companyia aquest dijous. Martínez va explicar que "no els ha sorprès aquesta decisió perquè portaven cinc expedients d'ocupació".

La direcció de l'empresa que fabrica accessoris per a automòbils va comunicar divendres al comitè d'empresa i als treballadors la intenció de tancar la fàbrica en un termini d'un any perquè, segons la companyia, "no és viable econòmicament".

Valeo marxarà de Catalunya

D'altra banda, el conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, va avançar ahir que "lamentablement" la multinacional francesa de components d'automoció Valeo, que té una planta a Martorelles, al Vallès Oriental, ha decidit "marxar de Catalunya". "Faran les coses bé, intentaran arribar a un acord però en el fons marxaran sinó és d'aquí tres mesos, serà d'aquí a dos anys", va afegir. En aquest sentit, Puig va avançar que treballaran per recuperar l'ocupació i perquè els treballadors no es quedin al carrer.

Des de Valeo, que té una plantilla de 250 treballadors a Martorelles, havien assenyalat divendres que no descartaven deixar la planta catalana, tot i que llavors van especificar que s'avenien a "negociar-ho tot" per tal d'evitar un "final traumàtic". "Estem davant un canvi formal que no pas de fons, Valeo ha pres la decisió de marxar de Catalunya, no l'hem pogut convèncer ni els treballadors, ni el Govern ni els seus clients", va lamentar Puig. En aquest sentit, el conseller va destacar que des d'una perspectiva industrial, des del primer moment no els va agradar la idea de la companyia: "La decisió, per la vessant econòmica es pot arribar a justificar, però es tracta d'una visió estratègica que no compartim".

Al mateix temps, el conseller en funcions va deixar clar que treballaran, s'esforçaran i faran tot el possible per recuperar l'ocupació, substituir la firma ràpidament i intentar que els treballadors -que estan ben formats- no es quedin al carrer, sense cap altra sortida.