L'emprenedor i creador de la primera i popular infusió de ratafia, Josep Mascarós, ha fundat l'empresa Tegust, dedicada a l'elaboració i comercialització d'infusions.

Amb seu a Forallac, la companyia compta ara mateix amb una quinzena de referències, entre les quals destaquen les innovadores Ratafia 1842, la Formula original de Pep Mascarós, la infusió d'Aromes de Montserrat i la barreja herbàcia «Els colors del Girona FC». No obstant això, l'empresa també disposa d'infusions més tradicionals elaborades amb mentes, camamilles, estèvia, sàlvia o lavanda, per exemple.

És important accentuar la col·laboració de Tegust amb el Girona FC, ja que el vermell i el blanc del club han donat nom a la infusió feta a partir de maduixa i xocolata blanca.

La de Tegust és una iniciativa que també ha buscat la col·laboració del Parc de les Olors Parc de les Olors-que recupera el cultiu de plantes i herbes medicinals i aromàtiques a Catalunya-, i que aporta valor social col·laborant amb el Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, encarregat d'encaixar els sobres d'infusions.

Amb menys d'un any de vida, Tegust ja ha venut més de 200.000 infusions i compta amb una facturació de 150.000 euros. Per al proper any, Mascarós espera que el volum de negoci de la companyia augmenti fins als 800.000 euros. Si l'evolució de l'empresa és l'esperada, construiran una planta de producció pròpia en un termini de 3 anys.