Les disset cooperatives agràries de les comarques gironines van registrar un volum de negoci de 104 milions d'euros l'any 2014, el que suposa un increment proper al 10% respecte l'exercici precedent i del 20% respecte les xifres de 2012. L'evolució consolida el sector cooperatiu agrari gironí, que l'any 2007, just abans de la crisi facturava només 80 milions d'euros anuals.

Són dades de l'Anuari socioeconòmic de les cooperatives agràries de Catalunya corresponent al 2015, que acaba de publicar la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), que apunta que el sector a Catalunya ha augmentat un 4,3% la creació de llocs de treball, donant feina a més de 5.000 persones. Les 221 cooperatives agràries catalanes aglutinen 34.420 socis productors i facturen 1.612 milions d'euros, un 6,1% més que l'exercici anterior.

A més, les cooperatives han apostat per processos de concentració i per la comercialització, tant a nivell nacional com internacional. També s'ha incrementat un 8% la facturació mitjana per cooperativa, que actualment ja supera els 7 milions d'euros i que posa de manifest la tendència a processos de concentració en el sector, que s'ha experimentat ja durant els darrers anys. Les cooperatives agràries aporten un 35% de la Producció Final Agrària de Catalunya. En concret, representen un 51% de l'activitat agrícola i un 26% de la ramadera.