El jutjat mercantil de Girona ha desestimat els recursos contra la liquidació del fabricant de motos de trial Gas Gas, amb seu a Salt. Ara com a ara, hi ha tres ofertes en ferm per comprar la unitat productiva de la companyia. Segons avançava ahir el diari Espansión, les han presentat Torrot -fabricant de motos elèctriques Torrot-, el fabricant de motos francès Sherco, i el fons d'inversió IRG.

Amb la desestimació dels recursos contra la liquidació de l'empresa -el principal era el que havia presentat Banc Sabadell, principal creditor de Gas Gas-, també s'ha desactivat una de les ofertes de compra. Es tracta de la presentada pel fons Maecenas Capital,q ue l'havia condicionat al fet que la companyia de Salt no es liquidés.

Gas Gas va entrar en concurs de creditors el mes de maig amb un deute de 44,3 milions d'euros, mentre que els actius de la companyia s'eelven a només 13,15 milions, lluny dels 26,3 comptabilitzats inicialment.

Amb la fàbrica aturada des de principis d'any, la plantilla de Gas Gas reclama celeritat a la justícia. «La nostra xarxa comercial està patint les conseqüències, tots els nostres importadors tenen contracte amb Gas Gas i si no som capaços d'arrencar el 2016 molts d'ells es veuran obligats a deixar-nos, sentenciant a mort la marca», deien ara fa un mes en un escrit a Facebook, lamentant que la «guerra d'interessos entre socis i bancs», i els «tràmits judicials» haguessin endarrerit el procés de venda de la companyia.