L'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys de presó a la cúpula de Novacaixagalicia, entre ells el seu excopresident Julio Fernández Gayoso, pel cobrament indegut de les seves prejubilacions milionàries, que ascendeixen a 14 milions d'euros, que hauran de restituir íntegrament al fons de rescat espanyol, el FROB.

A més de Gayoso, han estat condemnats els exdirectius José Luis Pego, "scar Rodríguez Estrada i Gregorio Gorriarán i l'advocat Ricardo Pradas per un delicte d'administració deslleial en concurs amb un d'apropiació indeguda, en la seva modalitat de gestió deslleial, pels quals la Fiscalia Anticorrupció va demanar 3 anys de presó.

Segons els magistrats, Novacaixagalicia, entitat nascuda de la fusió de Caixanova, de la qual procedien tres dels acusats, i Caixagalicia, que va dirigir Fernández Gayoso, valia 181 milions però va haver de provisionar 29,9 milions i abonar altres 24 pels nous contractes d'alta direcció que es van adjudicar en 2010.

Una quantitat que, en realitat, va ser sufragada pel fons de rescat espanyol, el FROB, que «va possibilitar» que l'entitat «subsistís gràcies als diners públics injectats», que es van elevar a 9.052 milions.

Adicae va anunciar un recurs a la sentència en considerar que els deixa «impunes» i que és «una burla contra la ciutadania».