Les empreses de les comarques gironines van exportar productes per valor de 3.105 milions d'euros entre els mesos de gener i agost, un 6,7% més que en el mateix període de l'any passat. De seguir aquesta progressió, el sector exterior gironí tancarà l'exercici amb un nou rècord històric d'exportacions.

Segons dades del ministeri d'Economia, el sector agroalimentari contiuna essent el motor del comerç exterior gironí, si bé enguany ha perdut vigor. Fins l'agost, ha epxortat per valor de 1.205 milions d'euros, amb una caiguda internual del 2,5%. El segon sector en importància a Girona és el de fabricants de béns d'equip (per exemple els de maquinària), que de gener a agost han venut productes a l'estranger per valor de 578 milions d'euros, amb un creixement anual del 17,6%.

Per la seva banda, les importacions gironines es van elevar a 1.517 milions d'euros en els primers vuit mesos de l'any, un 10,2% més que en el mateix període de 2014.

Evolució a Catalunya i l'Estat

L'evolució del comerç exterior gironí és similar a la del conjunt de Catalunya, on les exportacions creixen un 6,3% i les importacions un 6%, el que comporta una reducció del dèficit comercial.

Catalunya concentra una quarta part de les exportacions espanyoles, que en els vuit primers mesos de l'any augmenten un 4,9 per cent.