Turisme i contractes temporals

26.10.2015 | 07:14

El turisme dels mesos d'estiu ha estat clau en la reducció de l'atur, de 66.600 persones en total. Per sectors, el descens més gran d'aturats s'ha produït en els serveis, amb 8.200 persones. En la indústria les persones sense feina s'han reduït de 1.200 i en canvi la construcció i l'agricultura han sumat més persones a les llistes de l'atur: 1.300 i 2.500, respectivament.
D'altra banda, hi ha 426.600 persones que han estat més d'un any sense feina o bé encara no n'han tingut cap. Això suposa un 65% del total d'aturats a Catalunya. El col·lectiu d'aturats de llarga durada s'ha reduït de 61.000 persones en el tercer trimestre.
Els serveis han encapçalat també la creació d'ocupació en termes intertrimestrals, amb 35.900 nous llocs de treball. Entre el juliol i el setembre hi havia 2.294.900 persones treballant en aquest sector, un 1,49% més que en el trimestre anterior. A la indústria van crear-se 5.500 llocs de treball però en l'agricultura i en la construcció es va destruir ocupació, 400 i 5.100 llocs de treball respectivament. En termes anuals, l'ocupació ha augmentat en tots els sectors.
El gruix de l'ocupació que s'ha creat entre el juliol i el setembre ha estat amb contractes temporals. Concretament, a Catalunya van signar-se durant el tercer trimestre 32.800 contractes temporals i en total hi havia 529.300 persones treballant amb aquesta modalitat. Per contra, es van destruir 1.000 llocs de treball amb contracte indefinit, fins arribar als 2.051.100 empleats indefinits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

La xenofòbia fa trontollar l'economia britànica

Enllaços recomanats: Premis cinema