Afrontar una entrevista de treball no és una tasca senzilla. Un procés de selecció ens ofereix la possibilitat de demostrar les nostres competències i habilitats davant d'un entrevistador. Hem d'aprofitar, per tant, per transmetre de forma nítida i clara nostres coneixements, aptituds, habilitats ...

Molts són els requisits que hem de tenir en compte per superar satisfactòriament una entrevista de treball, encara que sense dubte un dels principals és l'ús d'un llenguatge adequat i la correcta transmissió, d'una forma clara i creïble, de tots els nostres coneixements.

A més d'assajar les respostes que donarem a les preguntes més habituals que se solen donar a l'hora de sotmetre's a una entrevista de treball, haurem de tenir en compte també altres condicionants com el to que emprarem en les nostres respostes, informar-nos bé sobre l'empresa que ofereix el lloc de treball, cuidar la nostra vestimenta ...

Hi ha tècniques i trucs per afrontar amb garanties un procés de selecció, però per molt apresa que es porti 'la lliçó' l'entrevistat, en ocasions l'ansietat, els nervis i fins i tot les preguntes trampa a les que recorrerà el nostre entrevistador ens poden arribar a jugar una mala passada. En aquest sentit, tan important com el que s'ha de respondre en una entrevista de treball ho és també el que no s'ha de dir.

I és que hi ha paraules que és millor no pronunciar per evitar oferir senyals negatives a l'entrevistador. Segons l'expert en Linkedin Bernard Marr, aquestes són les 10 paraules que és millor evitar en una entrevista de treball.

1. NO. Contestar amb monosíl·labs no és una bona idea en un procés de selecció, i menys si la nostra resposta serà 'no'. Així, si per exemple ens pregunten sobre si coneixem un determinat programa, és millor respondre "Encara no he tingut l'oportunitat d'aprendre, però estaria interessat en fer-ho" que limitar-se a dir 'no'.

2. EHHH. Ummm. Començar les nostres frases de forma dubitativa no ens ajudarà a oferir una bona imatge davant nostre entrevistador, que pot arribar a pensar que estem poc preparats o que no parem atenció.

3. I TANT, OK. Estem buscant treball, pel que el nostre to ha de ser professional. Res de llenguatge massa col·loquial.

4. TU. Si el nostre entrevistador no ens autoritza expressament a tutejar-lo, hem tractar-lo de vostè.

5. NOSALTRES. Prova sovint la paraula 'jo' i no recorris de forma constant a 'nosaltres', ja que l'entrevistador podria arribar a pensar que els èxits que et atribueixes van ser dels teus companys de feina i no teus.

6. MOTIVAT, TREBALL BÉ EN EQUIP. Aquestes virtuts és millor demostrar-les que repetir-les constantment. En canvi, és millor si comparteixes amb el teu entrevistador una experiència laboral en què quedi clara la teva motivació o el teu bon fer treballant en equip.

7. SINERGIES, BACKGROUND. Intenta evitar l'argot de negocis, ja que poden fer-te semblar pretensiós.

8 PUC FER DE TOT, SÓC IDEAL PER AQUEST TREBALL. Les frases d'aquest tipus no són una bona idea per a una entrevista de treball. En aquest cas, dir que pots fer de tot donarà la imatge que estem desesperats per aconseguir una feina.

9. ODI. Aquesta paraula està prohibida en un procés de selecció. A cap entrevistador li agrada sentir d'un possible candidat que odia alguna cosa d'un treball.

10. SÓC UN PERFECCIONISTA. Aquesta resposta és molt habitual quan ens pregunten pel nostre major defecte. Els entrevistadors l'han sentit tantes vegades que aquesta frase ha perdut qualsevol tipus de credibilitat. Millor evitar-la.