El grup Miquel Alimentació, controlat per un grup xinès però amb seu a Vilamalla, tancarà 2015 amb una facturació de 1.017 milions d'euros, fet que suposa un 13,4 % més que l'any anterior, segons les dades que va avançar ahir el director general de la companyia, Pere Laymon.

El creixement en les vendes de la companyia del sector de l'alimentació i la distribució va acompanyat d'un augment de fins al 28,5 % en les inversions, que arribaran a final d'any als 26,6 milions d'euros.

Aposta per les gasolineres

Pere Laymon, que va participar al congrés de les empreses del gran consum, AECOC, va detallar que les inversions del 2015 han estat destinades principalment a obertures de dos nous cash and carry i dues gasolineres, a més de a reformes de centres i expansió de franquícies, entre d'altres aspectes.

El grup Miquel Alimentació, el primer majorista d'Espanya, amb 2.175 referències de marca pròpia, ven béns de consum diaris a l'engròs i al detall, i ofereix serveis cash & carry, principalment a Espanya.

Amb vista a 2016, la companyia preveu pròximes obertures de 5 GM Cash, l'ensenya del cash and carry, i deu gasolineres a Espanya, mentre que preveu arribar a les 25 gasolineres a final de l'exercici 2017.

Laymon va explicar els diferents projectes empresarials en què es troba immersa Miquel Alimentació -per qui el grup xinès Bright Food va pagar 110 milions- durant el congrés que celebren més de 1.000 empresaris i directius de les principals companyies del sector a Barcelona.

Sobre el procés sobiranista que es viu a Catalunya, el principal executiu de Miquel Alimentació Grup va assegurar que els nous propietaris xinesos no estaven preocupats. «Ni els interessa ni els preocupa», va precisar Pere Laymon.