Torrot presenta la millor oferta per la unitat productiva de Gas Gas

Els 3 candidats proposen assumir part de la plantilla actual i subrogar entre 47 i 60 treballadors

29.10.2015 | 10:02
Imatge d´arxiu de la planta de Gas Gas, aturada des de fa deu mesos.

El fabricant de motos elèctriques Torrot és qui ha presentat l'oferta més elevada per adquirir Gas Gas, fabricant de motos de trial i enduro amb seu a Salt en ple procés de liquidació. Proposa comprar-la per 9,66 milions d'euros. Les altres dues firmes interessades en la unitat productiva -el fons d'inversió IRG i la francesa Sherco- han ofert 7,02 i 2,66 milions. L'obertura de les pliques al Jutjat Mercantil ha permès saber que totes les interessades en Gas Gas volen mantenir la marca, reflotar l'activitat i assumir part de la plantilla actual, subcontractant entre 47 i 60 treballadors. Els representants del comitè demanen celeritat amb el procés i recorden que, amb els dos ERO temporals que han encadenat, ja han consumit el 60% de la prestació d'atur.
La companyia gironina, que fabricava motos de trial i enduro, porta deu mesos amb la producció aturada i al juliol va entrar en liquidació. De les tres firmes interessades en adquirir-la, qui ha presentat l'oferta econòmica més elevada és el fabricant català de motos elèctriques Torrot. En total, ofereix 9.669.628,20 euros per comprar la unitat productiva i assumir part dels deutes que arrossega Gas Gas.
Si es desglossa la seva proposta, 6,38 milions aniran destinats a cobrir els crèdits que va contreure la companyia gironina (amb entitats com el Sabadell, CaixaBank, el BBVA, ING o l'Institut Català de Finances). L'oferta de Torrot, que s'acompanya d'un aval de fins a 150.000 euros, també recull que pagarà 1,65 milions per comprar la maquinària i la fàbrica del polígon de Salt, seu de Gas Gas.
Pel què fa al projecte industrial, Torrot preveu invertir fins a 13 milions en tres anys per tirar endavant un pla de viabilitat que permeti reflotar l'empresa (mantenint-ne la marca). Pel què fa a plantilla, el fabricant català de motos elèctriques proposa subrogar els contractes de 55 treballadors.
A l'oferta de Torrot la segueix la del fons d'inversió IRG. Aquesta quantifica el valor de la unitat productiva en 7.020.115,94 euros. Proposa abonar 500.000 euros en efectiu quan s'acabi el procés de liquidació i destinar els 6,5 milions restants a reflotar l'empresa. Aquesta oferta també precisa que, pel què fa al deute, únicament s'assumiran les càrregues que Gas Gas hagi contret amb la Seguretat Social.
Pel què fa al projecte industrial, l'oferta d'IRG és la que preveu subrogar més plantilla (en concret, 60 treballadors). El fons d'inversió assegura que se'ls mantindrà l'antiguitat i els drets que havien adquirit amb Gas Gas i que, si necessiten més personal, es donarà prioritat per contractar els antics empleats.
La francesa Sherco és la que proposa el preu més baix. En concret, 2.665.160 euros. D'aquests, 1,10 milions es destinaran a la compra de la fàbrica, la maquinària, l'estoc i la xarxa de clients de Gas Gas; la resta, serviran per pagar indemnitzacions als treballadors que s'acomiadin i cobrir el deute contret amb la Seguretat Social. La proposta de Sherco inclou subrogar 47 contractes (de les tres firmes, és qui assumirà menys plantilla) i invertir 11,8 milions en un pla per reflotar tant la companyia com la marca. A més, concreta que la fàbrica de Salt s'adquirirà «sense càrregues» i d'acord amb els creditors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema