La manipulació de gasos contaminants en vehicles diésel ha portat a Volkswagen, el primer productor automobilístic d'Europa, a patir en el tercer trimestre una pèrdua d'1.673 milions d'euros, les primeres pèrdues trimestrals en 15 anys.

VW va informar que el resultat del tercer trimestre va tenir un llast comptable per la manipulació de motors dièsel de 6.700 milions d'euros de provisions. No obstant això, alguns analistes calculen que la manipulació de les emissions de gasos contaminants dièsel podria costar a Volkswagen més de 40.000 milions d'euros.

Mentrestant, Seat -que fins al setembre suma un benefici operatiu de 12 milions d'euros- aplicarà els dos pròxims anys un pla d'eficiència destinat a reduir els costos en uns cent milions d'euros anuals per ajudar econòmicament el grup Volkswagen.

El pla -que segons fonts del grup vol protegir les inversins a Martorell- suposarà no renovar els contractes d'uns 200 treballadors d'empreses de treball temporal.

Investigació a Espanya

Precisament ahir, el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno es va declarar ahir competent per investigar els efectes del cas Volkswagen a Espanya.