El Govern espanyol s'ha compromès «per escrit» a mantenir les ajudes de suport a la innovació per als nous models del Volkswagen Polo i dels Seat Ibiza i León, els quals s'impulsaran a Martorell i Navarra si la companyia alemanya garanteix les inversions. Ahir, durant la segona reunió del grup de seguiment de la crisi dels motors trucats, membres del ministeri d'Industria van remarcar que l'Estat dóna suport a les inversions de Volkswagen «amb totes les eines que té a l'abast».

El grup de seguiment el formen representants dels govern estatal, català i navarrès, i dels sindicats majoritaris. Treballadors i Generalitat, però, van lamentar que no s'hagi convocat cap representant de la companyia. Els representants de CCOO i UGT van abandonar la trobada reclamant que Volkswagen aclareixi «què vol» per poder garantir les inversions a Navarra i Martorell.

Al mateix temps, han acusat el govern espanyol de tenir «falta de sintonia» amb la companyia, i van posar com exemple el fet que cap representat hagi estat convidat a la trobada d'ahir. Per aquest motiu, des de CCOO van instar el Ministeri d'Industria a convocar algun portaveu de l'empresa a la propera reunió, prevista d'aquí a dues setmanes.