L'economia dels Estats Units va reduir el seu ritme de creixement en el tercer trimestre fins a l'1,5%, enfront del 3,9% registrat en el període previ, encara que la despesa dels consumidors va mantenir la seva fortalesa, va indicar ahir el Departament de Comerç.

La xifra és una mica menor de l'esperada pels analistes que havien previst un 1,6%, i notablement inferior de la taxa anualizada del 3,9% registrada en el trimestre passat.

Es tracta del primer dels tres càlculs que realitza el Govern nord-americà sobre el PIB. En comparació del mateix període de 2014, l'economia nord-americana va registrar un avanç del 2%.

El principal motor econòmic d'Estats Units, la despesa dels consumidors, va créixer un 3,2% en el trimestre, per sobre de la dada del període anterior.

S'espera que, en aquest indicador, segueixi mostrant fortalesa en els mesos que resten d'any impulsat pels baixos preus del petroli i l'arribada de l'època de compres de Nadal.

Les empreses van aprofitar aquest bon moment per reduir de manera significativa els seus inventaris, que es van situar en 56.800 milions de dòlars, la xifra més baixa des del primer trimestre de 2014.