Un sindicat de Catalunya Caixa ha denunciat davant de la fiscalia presumptes irregularitats en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 2010 que va permetre suposadament a antics directius, consellers i sindicalistes aconseguir de forma irregular indemnitzacions en les prejubilacions que podrien arribar als 18 milions d'euros, segons publicaven ahir els portals digitals okdiario i Vozpópuli.

La denúncia, presentada pel sindicat Atrae, representat al Consell d'Administració de l'antiga caixa catalana, ara en mans del BBVA, sosté que aquest grup de persones es va valer de l'ERO per prejubilar amb quantitats milionàries sense haver complert l'edat mínima de 55 anys recollida en l'acord social subscrit.

Segons consta en la denúncia, les presumptes irregularitats afecten fins a 11 delegats sindicals de CCOO, SEC, SEC-T, UGT i CSICA, que van prejubilar-se amb milionàries quantitats sense haver complert l'edat mínima de 55 anys recollida en l'acord social.

La quantitat mitjana que van percebre s'estima en uns 420.000 euros per als delegats sindicals i quantitats encara més grans en el cas dels exdirectius.