El BBVA guanya 1.702 milions d'euros el tercer trimestre, un 12% menys

02.11.2015 | 07:19

El BBVA va guanyar 1.702 milions d'euros el tercer trimestre, cosa que suposa una caiguda del benefici de l'11,8% en relació amb el mateix període de l'any passat. Aquest resultat per sota del registrat el 2014 s'explica per l'impacte de -1.840 milions d'euros que ha suposat la revisió del valor de la participació del 25,01% que el BBVA tenia en el banc turc Garanti després d'haver completat l'adquisició addicional del 14,89% d'accions. Sense aquest impacte atípic i sense tenir en compte altres operacions extraordinàries, el 45,9% més que l'any passat.
El benefici del BBVA a l'Estat espanyol al tercer trimestre ha estat de 1.101 milions d'euros, cosa que suposa un 32% més que els 834 milions que va obtenir en el mateix període de l'any passat.
Els resultats de l'entitat presidida per Francisco González aquest tercer trimestre han estat marcats per diverses operacions extraordinàries i atípiques que han condicionat el benefici del banc.
El principal impacte negatiu en el compte de resultats ha estat la compra addicional del 14,89% d'accions del banc turc Garanti, que va obligar a l'entitat espanyola a posar en valor raonable de mercat el 25,01% de les accions que ja tenia en el Garanti Bank, cosa que va llastar els comptes del tercer trimestre en -1.840 milions d'euros, sent un moviment comptable que no ha tingut efecte en la tresoreria de l'entita, adverteix el banc en el seu informe financer.
D'altra banda, la integració de Catalunya Caixa ha tingut un efecte en l'increment de les despeses d'explotació de la plataforma bancària que ha registrat un increment de l'11,1%.
Tot i això, la integració de CX ha suposat una millora del marge d'interessos de l'entitat a l'Estat espanyol del 5,8%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema