Denuncien més inestabilitat que l´any passat

02.11.2015 | 07:19

Fonts del Consell han mostrat el seu malestar per aquest anunci, ja que després de quatre anys acumulant retards en els pagaments de l'administració, «lluny de millorar amb l'anunciada sortida de la crisi, la inestabilitat el 2015 ha estat superior a la de l'any anterior».
Denuncien que el deute s'agreuja periòdicament i que en el darrer any el volum de factures de medicaments dispensats i sense pagar ha fluctuat fins a tres vegades (vegin línia temporal adjunta): al setembre de 2014 va passar d'un a dos mesos acumulats; al febrer, s'agreuja de dos a tres; el mes d'abril torna a ser de dos mesos després de l'arribada d'un FLA extraordinari, i amb l'impagament d'octubre, el 5 de novembre de 2015 tornarà a incrementar-se fins a tres. «Aquestes fluctuacions no són noves, es produeixen des de 2011, però lluny de millorar, el 2015 han augmentat respecte a l'any anterior. De fet, només 2013 va ser pitjor», asseguren des el Consell de Col·legis de Farmacèutics.
Els apotecaris reclamen més compromís de l'administració, a qui acusen de «manca de responsabilitat» per garantir els pagaments dels fàrmacs i demanen «que es planifiqui adequadament amb l'elaboració de pressupostos realistes». «És necessari arribar a límits de tres i quatre mesos de retard per després tornar enrere? I que aquesta situació es torni a repetir fins a dues o tres vegades en un any?», es pregunta el president del consell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema