La plantilla de Gas Gas aposta per l'oferta de Torrot

Demanen al Jutjat Mercantil que adopti una resolució abans del dia 17 per evitar «dilatar més» la situació actual de fabricant de motos

05.11.2015 | 07:21

La plantilla de Gas Gas aposta per l'oferta de compra presentada pel fabricant de motos elèctriques Torrot. A través del seu advocat, els treballadors entraran ara un escrit al Mercantil on faran saber la seva preferència. A més demanaran al jutge que, via interlocutòria, resolgui qui es quedarà amb la unitat productiva de Gas Gas abans del 17 de novembre. L'objectiu, expliquen fonts dels treballadors, és evitar «dilatar més» la situació actual del fabricant de motos de trial i enduro de Salt.
De les tres ofertes de compra que es van presentar al jutjat, la de Torrot és la més elevada econòmicament. Ofereix 9,66 MEUR i preveu invertir-ne 13 més per tirar endavant un pla de viabilitat. Torrot mantindrà 55 treballadors de la vuitantena actuals. «És l'oferta que aclareix el futur industrial d'estabilitat de Gas Gas i, en conseqüència, també dels seus treballadors», indiquen des del comitè d'empresa. I hi afegeixen: «Ja no solament pel que fa a plantilla, inversió i projecte, sinó també per ser una empresa catalana i per la visió i el compromís de Torrot».
A l'oferta de Torrot, quantitativament, la segueix la del fons d'inversió IRG. Proposa adquirir la unitat productiva de Gas Gas per 7,02 milions i subrogar 60 treballadors. La plantilla, però, no la veu amb bons ulls perquè sempre ha sostingut que, precisament, els fons d'inversió són els qui els han portat a la situació actual.
Finalment, la tercera oferta, que va presentar la francesa Sherco, és la que ofereix el preu més baix (2,65 milions) i preveu assumir 47 treballadors.
Tot i que el comitè d'empresa exigeix celeritat al jutjat, el termini perquè el Mercantil prengui una decisió encara està obert. El jutge pot donar opció a les tres empreses que han presentat una oferta, un cop obertes les pliques, a què reformulin les seves ofertes. A més, també caldrà veure què diu l'informe de l'administrador concursal abans no prengui cap decisió sobre la compra de Gas Gas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema