El Grup Volkswagen s'ha compromès a tornar les ajudes del Pla PIVE d'aquells vehicles, uns 50.000, que presenten «irregularitats» en les emissions de CO2, cosa que li pot suposar un desemborsament de 50 milions d'euros, segons el ministre d'Indústria, José Manuel Soria.

El consorci automobilístic va anunciar dimarts que a tot el món hi ha 800.000 vehicles de les seves marques que presenten problemes en la certificació d'emissions de CO2, dels quals 50.000 són a Espanya.

Volkswagen, ahir va caure un 2,9% més a la borsa de Frankfurt, vol guanyar temps en els processos civils als quals s'enfronta argumentant la seva complexita. Aquest descens en borsa se sumava a la caiguda d'un 9,5 % al tancament de la negociació del dimecres després que l'agència Moody's rebaixés una nota la qualificació de risc de Volkswagen de A2 a A3, de notable a notable baix, la qual cosa reconeix una capacitat acceptable per fer front als pagaments.

La borsa especula que Volkswagen haurà de dur a terme una ampliació de capital, mitjançant l'emissió de noves accions preferents, per fer front als costos de l'escàndol de les emissions en els seus vehicles.

Un portaveu de l'Audiència Provincial de Braunschweig va informar ahir que Volkswagen ha demanat sis mesos més de temps per presentar la seva posició en tres processos d'indemnització per danys i perjudicis.

Volkswagen, que disposa actualment d'uns 37.600 milions d'euros de liquiditat, va argumentar en sol·licitar més temps que es tracta de processos molt complexos.

Però els terminis conclouen al novembre i, de moment, el tribunal només ha perllongat el termini en un cas fins a gener i s'haurà de preguntar als demandants per als restants.