Els treballadors del sector del cava estan tensant la corda per desencallar les negociacions del nou conveni laboral i amenacen amb convocar diverses jornades de vaga coincidint amb la campanya de Nadal. L'anterior conveni va caducar el desembre de l'any passat i des d'aleshores sindicats i patronals no s'han posat d'acord per pactar noves condicions de treball. L'escull principal és l'increment salarial.

Des de Comissions Obreres, Antonio Domínguez va explicar que l'última oferta de les patronals és apujar un 0,5% els sous aquest any -sense caràcter retroactiu-, un 0,5% l'any vinent i un 0,75% el 2017. La proposta, però, no convenç els treballadors, que demanen un increment de l'1% per aquest 2015 i de l'1,5% pel 2016. Domínguez va anunciar que la propera reunió amb l'Institut del Cava i Pimecava, on exigiran «caixa o faixa», està prevista per a la setmana que ve.

El portaveu sindical reclama sortir de la trobada amb un acord, i apunta que els treballadors «reivindiquen que s'ha de pressionar» amb la possibilitat de convocar dues o tres jornades de vaga durant la campanya de Nadal.