CCOO demana als partits que deroguin la reforma laboral del PP

El secretari general del sindicat, Joan Carles Gallego, reclama que després del 20-D apartin la llei per "injusta"

09.11.2015 | 07:08

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, exigeix als partits la derogació de la reforma laboral del PP després de les eleccions generals del 20-D. Gallego assegura que "s'ha evidenciat que la reforma laboral és negativa i injusta" i crida a construir "nous drets laborals" a partir dels comicis espanyols.
Aquest és un dels objectius que es van fixar en l'Assemblea Sindical Oberta que ahir va establir l'ordre de prioritats del sindicat per als pròxims anys. Pel que fa a l'organització interna, es va posar èmfasi en conceptes com la participació, la transparència i l'ètica com a eixos principals del full de ruta de CCOO per als pròxims anys. L'Assemblea General Oberta de CCOO va aprovar el full de ruta del sindicat per als pròxims anys. Les prioritats es divideixen en cinc eixos i tenen especial pes totes aquelles propostes basades en la regeneració interna des del punt de vista de la transparència, la participació i l'ètica sindical.

"Organització transparent"
El secretari general, Joan Carles Gallego, assegura que la gent vol evidenciar que CCOO és una "organització transparent que no té res a amagar". "El que fem ho expliquem, som transparents en els comptes i solidaris. Són valors que identifiquen la manera de ser d'una organització democràtica, propera oberta i transparent", va afegir Gallego.
En aquest sentit, en l'eix de "Valors i ètica sindical" es proposa suspendre d'afiliació a persones imputades per corrupció o assetjament sexual, exigir als càrrecs de direcció el compliment d'un codi ètic, fer públiques les tasques que es desenvolupen durant les hores sindicals i establir les percepcions econòmiques en funció de la feina que es fa i no en funció del càrrec.
En el terreny de la "Transparència" es fixa com a prioritat la realització de consultes vinculants abans de la signatura de convenis i s'aposta per potenciar la participació a través de formes no presencials, com puguin ser les xarxes socials. També està en la llista de prioritats potenciar les seccions sindicals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema