Els treballadors de Valeo desmunten el campament després de 3 mesos de protesta

09.11.2015 | 07:08

Els treballadors de la fàbrica Valeo de Martorelles van començar a desmuntar el campament que durant més de tres mesos s'havia convertit en la seva particular Gàl·lia com a símbol de resistència davant l'anunci de la companyia de traslladar-se a Saragossa. Demà tothom tornarà al seu lloc de treball després de l'acord entre empresa i sindicats i referendat per la plantilla.
Un dels membres del comitè d'empresa, Xavier Alquezar, va explicar que els 101 dies de vaga han estat "molt durs", però ara, va assegurar, tothom té ganes de tornar a la planta a treballar per "recuperar la normalitat". L'empresa, per la seva banda, treballa en la posada en marxa de la maquinària perquè pugui estar a ple rendiment al més aviat possible. Bon ambient, bromes, somriures i cares d'esgotament. Alegria i cansament són sensacions que es barregen al campament de Valeo després de 101 dies de vaga a la intempèrie que han servit, segons defensen els treballadors, per tenir una "esperança de futur".

Moments durs i sense cobrar
"Finalment i per sort podem desmuntar el campament. Això vol dir que dilluns comencem a treballar", celebra Xavier Alquezar, membre del comitè d'empresa. Mentre preparen el darrer esmorzar al campament comenten que els més de tres mesos de vaga han estat "molt durs" perquè han estat "sense cobrar i passant moments dolents de fred, calor i angoixa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema